Våga köpa billiga väskor på nätet

Att man numera kan bo vart i Sverige som helst och ändå ha tillgång till samma potentiella garderob som personer som bor i större städer är naturligtvis en väldigt fördel som internet fört med sig. Kort sagt; även personer i mindre städer med ett brinnande modeintresse har numera samma tillgång till märkeskläder, billiga väskor och skor och där allt finns på nätet. Dock – många väljer att ignorera denna möjlighet och man ser hellre att man köper sina saker över disk – trots att exempelvis finns billiga väskor på nätet.

Varför? Jo, för att man är rädd att bli lurad och det är heller inte så svårt att förstå. Man ska veta att internet är ett relativt nytt påfund och att det fortfarande finns vissa barnsjukdomar som går ut över säkerheten. Man kan bli lurad – men risken är egentligen inte större än att ställa sig i kön i en vanlig butik och upptäcka att en ficktjuv stjäl plånboken. Kort sagt – riskerna med e-handel är idag minimala och kring det behöver man inte känna någon större oro utan man kan i lugn och ro sätta sig och leta efter billiga väskor, skor eller jeans på nätet.

Undvik att bli lurad på nätet

Med detta sagt så tänkte vi titta lite närmare på hur man ska agera för att minimera riskerna som trots allt finns och vi tänkte börja med att se över den stora andrahandsmarknaden som finns. Enligt vår erfarenhet så är det nämligen där de största farorna finns. Beställer du billiga väskor via nätet och från en större butik så kan du vara säker på att deras säkerhetssystem fungerar till fullo – beställer du istället från en privatperson så tar du en större risk.

Man måste alltså skilja lite på E-handel från butik och E-handel från privatpersoner och ett bra sätt för att säkerställa att även det sistnämnda sker till belåtenhet är att följa dessa punkter.Vi kan säga att du ska beställa väskor på nätet och från en privatperson som säljer dessa på exempelvis Blocket:

• Betyg. På exempelvis Blocket eller E-bay så kan du alltid kolla omdömen från tidigare affärer som personen genomfört. Du ska således vara lite försiktig om säljaren av dessa väskor inte gjort något liknande förut.

• Sunt förnuft. Är det rimligt att denne person kan sälja billiga väskor på nätet till ett pris som skiljer sig avsevärt åt från priserna i en butik – även om de kanske är begagnade? Ställ dig frågor och använd ditt sunda förnuft.

• Pay-Pal. Pay-Pal fungerar som en slags sluss där dina pengar först går att nå då du erhållit den vara du köpt på nätet. En bra uppfinning som markant minskat bedrägerierna.