Svårt att välja bänkskivor

En köksrenovering är numera något som ofta är en relativt enkel historia och detta då man dels brukar kunna hitta fina, prisvärda kök på exempelvis IKEA och där man dels också kan få dessa monterade till ett bra pris. Man kan använda sig av sitt rot-avdrag och dra av upp till 30% av arbetskostnaden för en snickare att montera sitt kök och detta har naturligtvis varit väldigt tilltalande för många.

Dock så finns det ett problem i att välja denna lösning och detta är att man får ett funktionellt kök – men är det särskilt originellt? Nej, väljer man att köpa ett kök från exempelvis IKEA så kommer man heller inte att vara särskilt ensam om det. Risken är uppenbar att exempelvis grannen i Malmö valt samma modell eller åtminstone ett liknande kök som det man själv fallit för.

Lösningen på detta och för att få sitt eget kök att sticka ut är att välja andra bänkskivor och det är just bänkskivor som vi ska titta lite närmare på här. Dessa är nämligen väldigt viktiga i ett kök och är något som verkligen syns också; vilket innebär att ett byta av bänkskivor verkligen kan förändra och förvandla ett vanligt kök till ett mer spännande sådant. Vi säger här – som exempel på hur vi tänker gällande bänkskivor – att du precis beställt ett kök från IKEA och där du valt bort de ordinarie bänkskivorna till förmån för ett friare, personligare val. Dessa bänkskivor i Malmö tycker vi att du ska välja mellan till ditt hus:

Tre tips för bänkskivor till ditt hus i Malmö

Sten: bänkskivor av granit eller marmor är det lyxiga valet och det som står sig genom tiden. Oavsett om man har ett modernt kök eller ett äldre sådant så är bänkskivor av exempelvis marmor något som verkligen skriker lyx. Det man ska se upp med här är att de kan vara ganska känsliga. Att exempelvis spilla vin eller vinäger på bänkskivor av marmor kan innebära en ren katastrof. Men; vill du vara lite mer exklusiv – och varför inte; du har trots allt sparat in pengar på att välja ett billigt kök! – så är bänkskivor av marmor eller granit ditt självklara val.

Glas. Bänkskivor av glas? Varför inte! Det är ett tåligt material som klarar hetta, som klarar nötning och som fungerar perfekt som stänkskydd. Har du – som i det här fallet – beställt ett modernt kök så är bänkskivor av glas ett utmärkt komplement. Dock, till avigsidan är att glas är känsligt för repor.

Mosaik. Förläng kaklet du har bakom diskbänken ner till dina bänkskivor. Ett väldigt snyggt sätt som skapar en helhet. Här bär du vara vaksam kring fogarna och verkligen hålla rent där. Dessutom – se upp så att du inte tappar något; kakel och mosaik är känsliga och går lätt sönder.