Skapa en bättre kontorsmiljö med frostat glas

Alla kontor – oavsett storlek – bör ha en plats som är lite avskild och som kan användas exempelvis för möten, interna samtal eller som en plats där man kan äta lunch. En sådan plats bör vara isolerad från ljud samtidigt som den inte bör ligga alltför avskilt; det är inte den typen av avskildhet vi tänker på här.

Det vi menar med detta är att om man har ett möte med en viktig kund så vill man förmodligen också kunna visa upp vilken sorts verksamhet man, man vill kunna visa att de anställda är aktiva och man vill visa kunden vad som sker på kontoret – utan att kunden i fråga blir störd på något sätt. En svår ekvation som det dock finns en lösning på.

Under senare år har det nämligen kommit fram en ny typ av glas som kallas frostat glas. Med sådant på exempelvis glasdörrar i en central del av kontoret så ser man inte inte ut mer än vad man vill göra; man kan alltså tillåta denna kund att se liv och rörelse utanför; men detta utan att denne på något sätt störs och känner sig obekväm av detta. Frostat glas är nämligen något som man själv bestämmer omfattningen av; det är nämligen fullt möjligt att enbart placera frostat glas på valda delar av fönstret medan de andra delarna tillåter full transparens och in- och utsyn.

Dessutom; de företag som arbetar med frostat glas brukar även kunna skära till detta i det mönster man själv vill ha det. Här brukar många välja att få frostat glas tillverkat och levererat i form av sin logotype; något som således är helt perfekt i den kontorsmiljö vi nämnde ovan.

Avskildhet och ändå viss in- och utsyn; frostat glas är en välkommen detalj i de flesta kontorsmiljö och är dessutom betydligt läckrare att se på en vad ett par tråkiga gardiner är.

Frostat glas i ditt eget hem

Just detta är även något som med lätthet går att använda sig av i sitt eget hem och något som också sker i en ganska stor omfattning. Om man tänker sig var i ditt hem du kan ha nytta av frostat glas så kommer du förmodligen att svara helt rätt också; det handlar så klart om badrummet. Både framför duschen och för att skydda mot insyn från eventuella fönster som finns i rummet.

Att kunna slappna av då man duschar är en självklarhet och detta är också något som många verkligen kan göra. Men; för vissa personer är inte detta fullt lika enkelt och möjligt.

Många bor i dagsläget i lägenhetshus där grannarnas insyn hindrar det dagliga behovet av avskildhet och privatliv; det blir helt enkelt möjligt för grannar att titta in då man duschar och detta är något som man råder bot på genom att installera frostat glas på de fönster där en sådan risk förekommer – exempelvis på bottenvåningar och i badrum som vetter mot ett annat hus.

Det fina med denna lösning är att det inte blir lika mörkt och tråkigt som att exempelvis fästa solfilm eller annat för fönstren – frostat glas garanterar nämligen att ljuset fortfarande kommer in i rummet; det är enbart de nyfikna blickarna som utestängs.