Pressa priset på markiserna i Stockholm

Att byta markis kan vara rejält kostsamt. Men det finns även vägar att gå för att pressa priset rejält. Skillnaden i pris på markiser är stora och detta inte minst gällande tjänsten att montera dessa på plats. Här följer några tips till dig som vill pressa priset för den nya markisen. Tips som främst vänder sig till dig som bor i Stockholm men där visssa tips även är generella och gäller var än i landet du bor.

Besök många återförsäljare

I Stockholm finns ett flertal olika återförsäljare av markiser. Det är en fördel och något man ska utnyttja. Åk därför inte bara till en återförsäljare och titta på utbud och pris. Lägg några timmar och åk till ett flertal olika butiker. Framförallt bör man prioritera de företag som är specialiserade på markiser och i första hand välja bort stora bygghandlare. Priset kan visserligen vara lägre hos bygghandlarna men det gäller inte sällan även kunskapsnivån.

När du väl blivit insatt i vad du behöver så är nästa steg att jämföra priser. I och med att många återförsäljare jämförs finns alltid möjligheten att det är rea eller kampanjer hos någon av dem.

Byta väv

Ett alternativ är att enbart byta väven vilket därmed kommer att hålla nere kostnaden ganska mycket. Det är inte speciellt svårt och genom att enbart köpa in väven och montera den själv håller man nere priset så mycket det bara går.  Är det enbart väv som ska bytas kan man titta runt hos flera företag och även se över utbudet online.  Vill man däremot ha hjälp måste man söka sig efter företag som finns i ens närhet.

Sätta upp själv

Även om hela markisen ska bytas finns möjligheten att genomföra det på egen hand. Det var betydligt svårare förr mot vad det är idag. Men lite händig bör man ändå vara. Dessutom kan det behövas att man har någon som hjälper till med att hålla i markisen.

Offert

Att det i Stockholm just finns många återförsäljare speglar sig även i hur lätt det är att jämföra offerter. Oavsett om tyget enbart ska bytas eller om hela markisen ska sättas upp så brukar de flesta ”markisföretag” erbjuda detta mot en viss summa. Be alltid om offert från flera företag gällande vad montering kostar.

Snickare

Då priset på markiser i Stockholm (och övriga landet) är så pressat passar vissa företag på att istället ta en högre monteringskostnad. Ett alternativ kan därför vara att anlita någon lokal snickare. Kanske är de ändå där för att göra vissa jobb på bostaden och kan montera markisen på samma gång. I så fall brukar priset inte bli många hundra kronor.