När man ska skaffa förarbevis i Malmö

För att få framföra de flesta motordrivna fordon så krävs ett förarbevis, även kallat körkort. Det krävs körkort eller förarbevis för moped, motorcykel, traktor, bil, buss, lastbil och för taxi. Utöver dessa behörigheter kan man även ta förarbevis i Malmö för tung släpvagn som man kan dra bakom en bil eller en lastbil.

För att få förarbevis i Malmö så behöver man dels uppfylla de krav som gäller för respektive körkort och dels behöver man klara av att genomföra ett godkänt teoriprov och körprov hos Trafikverket. Kraven för moped och traktor är att man ska ha fyllt 15 år, för motorcykel, bil och medeltung lastbil ska man ha fyllt 18 år och för tung lastbil ska man ha fyllt 21 år, undantag finns för tung lastbil där man kan få körkort redan vid 18 år om man har gått en godkänd lastbilsskola.

Det kan också finnas andra krav för vissa behörigheter som bland annat ett läkarintyg på att man är frisk och för taxikörkort krävs att man blir godkänd av Transportstyrelsen innan man får taxiförarlegitimation. Om man vill ta ett förarbevis i Malmö så bör man vända sig till en trafikskola som ger en bra utbildning när det gäller teori och körövningar. Men rätt utbildning så ökar förutsättningarna att bli godkänd på teoriprov och körprov hos Trafikverket betydligt.

Vi kan erbjuda professionell utbildning för samtliga behörigheter. Vår personal är välutbildade och hjälper eleverna igenom utbildningen och fram till att de har körkortet i handen. Vi kan lägga upp behovsanpassade utbildningar så att alla enklare får hjälp att ta förarbevis i Malmö. Besök oss på www.förarbevismalmö.se för mer information om våra utbildningar.