Logistik är viktigt för att tjäna pengar

Logistik StockholmDe flesta företag är djupt beroende av en väl fungerande logistik för att kunna bedriva sin verksamhet. Det kan röra sig om allt i från att få in sina egna varor från en grossist för att sedan kunna sälja dem i sin butik till att själv behöva frakta ut sina varor till kunder som beställt dom.

Frakt från leverantör till kund

En nätbutiksägare behöver till exempel först och främst köpa in sin varor från en leverantör. Om butiksägaren beställer sina varor från utlandet är det ännu viktigare att logistiken är smidig och effektiv, annars kommer transportkostnaden äta upp för stor del av vinsten och göra verksamheten mindre lönsam för den som äger den.

I det andra skedet, då butiksägaren behöver få ut sina produkter på marknaden är det även viktigt att inte frakten medför en allt för stor kostnad för kunden som köper produkten då detta kan avskräcka hen från ett eventuellt köp. Vid inrikesfrakt finns det ett antal val av speditörer att välja mellan, där posten är den överlägset största men inte nödvändigtvis den billigaste.

Jämför speditörer

När man jämför olika speditörer är det viktigt att ta hänsyn till faktorer som leveranstid, maxvikt, pris per kilo, om det går att leverera inrikes och utrikes med mera. Olika speditörer erbjuder ofta olika former av garantier och försäkringar och det kan vara klokt att ta ett möte med de största leverantörerna för att jämföra deras lösningar och välja den som passar ens verksamhet bäst. För att nämna en mer erfaren speditör i sammanhanget går det bra att titta närmare på http://www.logistikstockholm.nu/spedition  som är ett alternativ som utgår från Stockholm. Tänk på att en bra leverantör kan göra all skillnad i världen.