Kört fast i din inredning?

Det finns vissa svårigheter med att hitta sin egen stil och detta oavsett om man talar om kläder och mode eller om hur man inreder i sitt hem. Mod är en synnerligen viktig ingrediens i detta och vågar man prova och experimentera så har man också en större chans att lyckas hitta rätt. Det är dock inte det lättaste och många följer bara med strömmen och där de rådande trenderna får vara domare och fälla avgörande kring vilka kläder man har på sig.

Vi sa att det är svårt att hitta sin stil – men frågan är om det inte är svårare att förändra denna; särskilt om mans er till sitt hem. Vi kan här säga att du bor i en lägenhet i Stockholm och att du bott där under en tio-årsperiod och där vi ställer följande fråga: hur länge sedan var det du gjorde någon förändring?

Många säger här att de inte gjort något sedan de flyttade in; de har samma möbler, de har samma tavlor och de har möblerna kvar på exakt samma ställe. Varför? Jo, för att det handlar om vana och svårigheten i att bryta sådana. Man kanske vill förändra, man kanske vill hitta en ny stil – men modet och orken finns inte där och så lever man kvar i ett hem som kanske inte säger något om vem man är. Det är viktigt att tillägga gällande inredning – den ska säga något om vem som bor i bostaden i fråga.

I ett spännade hem så känner men detta direkt – i ett ”vanligt” så finns inte samma uppenbara känsla. Om vi ska ge ett tips här: våga ta ut svängarna och våga använda färg, antika möbler och mer ljus för att skapa ett personligt hem.

Antika möbler ger personliga boenden

Just antika möbler tycker vi är intressant då dessa tillför väldigt mycket på mer än ett plan. Antika möbler är dels väldigt vackra – oavsett om du väljer Jugend, Gustavianska eller möbler från exempelvis Beidermeier-stilen – och dels så är de inte så dyra. I Stockholm kan du hitta antika möbler på exempelvis Auktionshus, på loppisar eller i speciella antikaffärer (det finns även antikaffärer på nätet) och där priserna, generellt, ligger på en rimlig nivå.

Vidare så tar du också hand om en stolt historia; den fåtölj du sitter i kan mycket väl ha suttit hos en förmögen familj i 1800-talets Stockholm. En spännande krydda som ger ditt boende en själ; antika möbler berättar alltid något och är perfekt at mixa med nya, moderna föremål och möbler.

Mixen är viktig här; du vill fortfarande ha ett modernt och funktionellt boende och därför bör de antika möbler du köper sträcka sig till några stycken i varje rum. Kort sagt; låt dem ta plats – men låt dem inte ta över totalt, de ska vara en krydda som ger din bostad det där lilla extra.

Är du ute efter möbler av modernare sort kan vi tipsa om http://www.bromollamobler.se/.