Jag har också vissa rättigheter

Ett kontor där folk jobbar med fastighetsbildningVi har precis köpt ett hus. Trädgården är lite i minsta laget, men att få loss mark här nere i Skåne, är i stort sett omöjligt. All kärlek åt bönderna, och så vidare. Jag vet vad ni gör för oss, jag älskar det ni gör för oss, och jag betalar mer än gärna några extra kronor för en liter mjölk. Tveklöst. Men, för det finns ett men… Jag skulle uppskata om ni skulle vilja lämna marken på vissa gårdar orörd!

Men det var tydligen inte för oss

Vi har nämligen länge letat efter en liten gård, med ett litet stall och tillhörande mark. Det behöver inte ens vara så mycket, bara så att jag har plats för ett par hästar och en get.. Eller nåt liknande.

Efter många om och men gav vi helt enkelt upp, och köpte oss en villa med tillhörande trädgård. Vårt projekt nu är helt enkelt att se om det är möjligt att köpa loss lite av marken som angränsar till vår, det behöver inte vara mycket, och sedan ansöka om en så kallad fastighetsbildning.

Ni kan ha lite, så kan vi få ha lite

På så vis kan vi knäppa bönderna lite på näsan, och istället för att minska fastigheten, vilket dom kämpat hårt för, förstorar vi den lite. Jag vill nämligen också ha lite mark, lite jord under fingernaglarna, och om en fastighetbildning skall hjälpa mig med just det, ja då skall jag minsann nyttja det in i det sista. Så det så.

Som sagt, kämpa för våra svenska bönder. De är värda allt stöd de kan få. ?Nu skall jag läsa på lite om fastighetsbildning. Jag tänker minsann inte ge mig helt utan en strid. Man är väl inte kvinna för ingenting!

Vill du också ha hjälp med något liknande? Gå in på denna hemsidan!