Hur funkar det här med sökoptimering?

Jag hade lunch med en kompis inom it sektorn tidigare idag och det blev i vanlig ordning en hel del snack om jobb och sådant. De höll för tillfället på med sökmotoroptimering för några sidor och tydligen var det någonting som var problematiskt för dom. Jag har frågat och ett flertal gånger fått beskrivningar på hur man gör en sökmotoroptimering och vad det är bra för, men vissa saker vill inte fastna helt enkelt. Jag tycker det känns ganska abstrakt med sökmotoroptimering egentligen, men det finns såklart en hel del att vinna på att synas som i alla typer av marknadsföring.

sida om Sökmotoroptimering och SEOEn gång försökte jag sätta mig in i världen av sökmotoroptimering och kastade upp en enkel sida för att testa mig fram samtidigt som jag läste in mig på hur man gör en hemsida i wordpress. Det gick sådär får jag väl säga. Sidan blev okej, men jag tror jag underskattade allt jobb bakom sökmotoroptimering. Det finns en hel del instruktioner på internet för hur man kan jobba med sökmotoroptimering hemma, men efter vad jag förstår är det en hel del tid som krävs innan man blir tillräckligt bra på sökmotoroptimering för att det skall komma några egentliga resultat man kan visa upp. De som är proffs inom SEO har ju satt en hel karriär just till sökmotoroptimering och det är förmodligen betydligt mer effektivt att hyra in någon för sökmotoroptimering än att lära sig allting från grunden. Jag skulle i dagsläget gärna lära mig mer om sökmotoroptimering, men ifall det skulle komma behov av att ordna sökmotoroptimering för en av mina sidor skulle jag nog ta in någon utifrån som kan ta hand om den biten. Jag misstänker att det annars kommer dröja ganska länge innan jag ser de resultat jag vill se.