Graverade glas

Är du ute efter ett glas som är lite mer personligt? Kanske några glas att ge bort i present på till exempel ett bröllop, ett kalas eller ett dop? Graverade glas är en personlig och unik present som med stor sannolikhet kommer att bli en uppskattad gåva. Vill du inte ge bort några glas utan är ute efter ett par riktigt snygga glas själv så är det enkelt att få de där perfekta glasen – det enda viktiga är att hitta rätt person som gör jobbet åt dig. Varför är det så viktigt då? För en riktigt snygg gravyr kan höja glaset till skyarna, medan en gravyr som är mindre bra kan göra så att glaset inte blir uppskattat av någon.

vinglas med personligt graverad textVi vill hjälpa dig med att hitta det där perfekta graverade glaset, men för att ta sig dit så finns det en hel del att tänka på. Till en början så kan det vara en idé att fundera på vad glasen ska användas till då det finns en uppsjö av olika glas. Det finns till exempel vinglas, ölglas, snapsglas, punchglas och whiskyglas.

När det är bestämt vilken typ av glas som du vill gravera så är det en bra idé att fundera över vad som ska stå på glaset. Ska du gravera in ett namn? Eller kanske ett datum? När vi ändå är inne på vad som ska stå så kan det vara bra att fundera på vilket typsnitt du vill ha på glaset. Det är till exempel väldigt populärt att ha en snirkligare stil på graveringen om glaset ska ges bort på ett bröllop medan det kanske passar sig bättre med en fetare stil till ett ölglas som du ska ställa i din egen bokhylla.

Det går att gravera in mer än bara texter på glas. Det går till exempel att gravera in symboler på glaset, vilket kanske passar om du vill ha ditt favoritlags klubbmärke på ett glas eller kanske ett hjärta på glaset som du ska ge bort på dopet. För den som vill så är det även möjligt att gravera in ett fotografi på glaset, något som gör att det blir minst sagt personligt.