Flytbryggor vanliga i Sverige

Tack vare att vi i Sverige har vatten som ett naturligt element i vår miljö och i vår omgivning – oavsett egentligen vart i Sverige man bor – så finns det också en stor lust att dra nytta av de vattendrag som finns till hands. Oavsett om man har turen att äga ett hus vid havet, en sommarstuga vid en sjö eller på något annat sätt har naturligt vatten i nära anslutning till sin bostad så finns det alltid ett sätt som ger mer möjligheter och detta i form av att skaffa en brygga.

En brygga ger alltid ett stort mervärde och det spelar ingen roll om man är en större familj eller en mindre sådan – från en brygga kan egentligen alla typer av behov stillas. Vill man förankra en båt så är detta möjligt, behöver man en brygga att bada ifrån så är detta något som finns och behöver man en brygga där man mer bara sitter och njuter med en god bok i solen under en varm sommardag så finns det möjlighet till detta.

Kort sagt – bryggor är en detalj som alltid tillför ett boende en extra dimension och de som skett gällande just gällande bryggor är att fler och fler personer i Sverige väljer bort den traditionella pålade bryggan mot en annan modell vid namn flytbryggor. Detta av flera anledningar och ser man till fördelarna med flytbryggor så handlar dessa primärt om tre stycken saker i jämförelse med en pålad brygga eller en – ännu mer klassisk modell – stenkista. Vi förklarar dessa tre fördelar som gjort att fler och fler svenskar i dagsläget väljer flytbryggor till sina hus och till sina sommarstugor.

• Hållbarhet. Flytbryggor har länge haft ett rykte om sig att de inte håller och klarar att stå emot tidens tand. Så är det inte längre; dagens flytbryggor håller i mellan 30-60 år om de är tillverkade på rätt sätt.

• Priset. Fördelen med flytbryggor har alltid varit att de är billigare än andra modeller och här ha ingenting ändrats. Flytbryggor är billigare och ger – med tanke på hållbarheten – mer valuta för pengarna.

• Skötseln. Flytbryggor är lätta att ta upp ur vattnet – om det behovet finns – och även lätta att sjösätta igen.

Där har vi de tre klara fördelarna som kommer med flytbryggor och som förklarar varför många i dagsläget väljer denna modell. Vidare kan vi även nämna att flytbryggor – tack vare att de ligger på vattnet och följer rörelsen – är lättare att använda för båtägare. Båten och bryggan ligger på samma nivå hela tiden; något som underlättar om man ska kliva i eller ur sin båt.

Läs mer om flytbryggor här