Finns det barngymastik i Stockhom?

Så kallad barngymnastik är ett utmärkt sätt att lära barn att det är roligt att idrotta och röra på sig; att se sporten som något lustfyllt och viktigt istället för något negativt och tråkigt. Detta är extra vikigt i dessa tider då allt fler barn – inte minst i Stockholm – får problem med övervikt, något som längden kan leda till diabetas och andra hälsoproblem.

Och visst går det att hitta pedagogisk och bra barngymnastik i Stockholm. Det finns flera olika aktörer som erbjuder denna typ av verksamhet för barn i åldrarna 4-8 år och det går att få tillgång till barngymnastik i princip oavsett var man bor i staden. Det är bara att ge sig ut och leta, på nätet till exempel, så kommer man garanterat att hitta ett bra alternativ för sitt/sina barn.

Vad gör man på barngymnastik i Stockholm?

När man går på barngymnastik i Stockholm kan man räkna med att få testa på en stor mängd olika sporter. Man kan få spela fotboll, man kan få spela basket och man kan få spela innebandy. Men det rör sig förstås inte bara om bollsporter utan även racketsporter som pingis och badminton, och annat som vanlig gymnastik och löpning och andra friidrottsgrenar.

Variationen är som synes mycket stor och barnen lotsas fram av engagerade och duktiga ledare som har stor vana av att hantera barn, såväl mindre som lite större. De är mycket pedagogiska och sätter ingen press på barnen, utan alla får delta på sina egna villkor och utvecklas i sin egen takt. Glädje och lek är ledord i verksamheten.

Många av barnen på barngymnastiken kommer så småningom att upptäcka någon sport, eller kansk flera olika sporter till och med, som de tycker extra mycket om och som de sedan börjar utöva. De kanske börjar med frididrott med löpning, hopp och kast eller börjar spela i ett fotbollslag, ett innebandylag eller i en tennisklubb.

Barngympan har långsiktiga effekter

Förutom de omedelbara positiva hälsoeffekterna har barngymnastiken även långsiktiga effekter. Barnen får en sund inställning till att idrotta och röra på sig och det lägger en bra grund för fortsättningen av livet. Man håller fast vid det man lär sig som liten, lyder en gammal sanning, och mycket talar för att barn som går på barngympa och får en positiv upplevelse av det kommer att leva ett hälsosammare liv som vuxen. Lär man inte att röra på sig som liten sitter ofta de dåliga vanorna kvar när man blir äldre och de kan vara mycket svåra att bryta.

Vad kostar det med barngymnastik?

Det finns förstås skillnader i pris för barngymnastik i Stockholm, men generellt sett kan sägas att de absolut inte brukar vara dyrt. Det är defintivt en investering som är värd pengarna med tanke på de både kort- och långsiktiga hälsoeffekterna för barnen som deltar.

Och om något barn skulle växa upp till att bli en riktig superstjärna inom någon idrott och dra in miljontals kronor lär ju inte föräldrarna vara missnöjda med det, utan istället vara väldigt glada och tacksamma över att de tog med sin älskning på barngymnastik. Alla stora karriärer tar sin början någonstans och ju tidigare man upptäcker kärleken till idrotten, ju större är chansen att man ska lyckas och bli något stort.

Men som sagt, målet med verksamheten är förstås inte att fostra idrottstjärnor utan att barnen ska ha roligt och må bra.