Dela upp din flytt i etapper

Hur många flyttar i Sverige sker egentligen smidigt? Att frågan ställs kommer av en anledning och beror helt enkelt på att väldigt många flyttar inte följer den utsatta tidsplanen och att det också finns en förklaring till detta: dålig planering.

Många privatpersoner ser nämligen en flytt som ett enda moment där man inom loppet av kanske en helg ska hinna flytta sitt bohag och sina möbler från bostad A till bostad B och det är också därför som många misslyckas med att flytta. Vi ser hellre att man redan på ett tidigt stadium inser att en flytt består av väldigt många moment och detaljer som samtliga måste klaffa i varandra för att tidsplanen ska kunna hållas. Vilka moment är det då vi talar om och hur ska man tänka?

Vi radar upp några viktiga saker att ha i åtanke nedan och för enkelhetens skull så säger vi att det är du som ska flytta och att du ska göra detta från en lägenhet till en annan i Stockholm. Valet av stad är enkel att förklara – Stockholm och en flytt där är, helt enkelt, ett större projekt än vad en motsvarande är i en mindre stad.

• Packning. En flytt där ingen packning skett innan är dömd att misslyckas. Det vill säga; redan under veckan så måste man se till att allt porslin, alla böcker, skivor och andra föremål är placerade i märkta kartonger.

• Hyra av bil. Det här måste i Stockholm ske tidigt – minst två veckor innan. Det finns nämligen inte ett obegränsat antal fordon att hyra på exempelvis bensinstationer. Ju större fordon – desto smidigare flytt.

• Vänner och släkt. Du kan inte bära allt på egen hand och rådet är att du även här är ute i god tid.

Flyttstädning. Det evigt bortglömda momentet och den stora anledningen till varför en flytt misslyckas. Man glömmer att en flyttstädning måste göras och om man kommer ihåg detta moment så underskattar man hur lång tid en flyttstädning faktiskt tar att genomföra. Detta är inget unikt för just Stockholm; privatpersoner över hela Sverige glömmer eller fuskar med sin flyttstädning. Tyvärr, ska här tilläggas då man ofta tvingas betala till de nya ägarna.

Ta hjälp med flyttstädning i Stockholm

Där har vi alltså en flytt uppdelad i olika moment och som man kan se så handlar det om betydligt fler än vad många tror. Det som man kan göra här och som vi rekommenderar är att man ytterligare delar upp den. Denna gång i vad man gör på egen hand och vad man anlitar professionell hjälp för.

Att vid en flytt i Stockholm exempelvis sköta allt packande, allt bärande och all transport på egen hand för att sedan anlita en städfirma för flyttstädning är ett bra alternativ. Priset för flyttstädning är nämligen något som i dagsläget är lågt och detta tack vare rut-avdraget.

Att använda denna skattesubvention för en flyttstädning kan i slutändan visa sig vara skillnaden mellan en bra och en misslyckad flytt; man ska aldrig underskatta hur lång tid detta sista moment i en flytt verkligen tar och hur jobbigt det är att städa så grundligt som det verkligen krävs.