Anlita ett proffs för kvalitativ industrilackering

IndustrilackeringNär man vill göra diverse olika ytbehandlingar kan det alltid vara bra att göra lite efterforskningar online innan man sätter igång. Personligen kan jag rekommendera att man INTE utför till exempel industrilackering på egen hand, utan att man då istället tar sig i kragen, sätter sig framför datorn och googlar fram ett riktigt proffs. Ofta gör dessa företagen såklart mer än bara industrilackering; de tenderar vanligtvis att också ägna sig åt blästring, rostskydd, strukturlackering och klotterskyddssanering och liknande saker. Rostskydden ska tilläggas att de mer eller mindre alltid sker i form av järnfosfatering. Plastlack- och klarlackering är också ett vanligt inslag.

 

Googla och du skall finna

Jag kan ha fel och jag kan ha rätt (förmodligen har jag rätt) – men man ska inte ägna sig åt sånt om man verkligen inte vet exakt vad man håller på med. Så gör det enda rätta. Googla och du skall finna. Själv fann jag Brantviks Måleriverkstad. Det är en mer än väl kompetent firma som gör allt det där jag skrev ovan: rostskydd, klotterskyddssanering, blästring, strukturlackering och sånt – men främst av allt; industrilackering. När jag pratade med killen som kom ut till oss berättade han att de funnits hur länge som helst i princip, i alla fall sedan någon gång på femtiotalet, och att de varit ett familjedrivet företag sedan starten. Och sånt är ju alltid trevligt. För visst; det finns många stora företag i branschen – det finns KILAB, Hjorts, Lackcenter och liknande – men frågar man mig hade jag valt ett litet familjeföretag varje dag i veckan. Dels för att man då har en närmre kontakt med företaget och med människan man anlitar, dels för att det blir lättare att säkerställa ett väl avslutat arbete. Jag har själv erfarenhet av byggjobb som gått snett. Företagen som anlitats har varit stora byggentreprenörer och vi har vanligtvis fastnat i en massa pappersarbete som bara tar en massa tid. Med ett mindre företag får man mer valuta för pengarna, tycker jag, och dessutom ett personligare bemötande. Besök Brantviks Måleriverkstad.