Allt från kontorsmaterial till kläder kan idag införskaffas via internet

Något som jag aldrig kommer att glömma är då min far hade ett stort kontor beläget i samma hus som Vin & Sprithistoriska museet i Stockholm. Jag var inte speciellt gammal under den perioden, jag skulle tro att kontoret flyttade därifrån då jag var 11-12. Alla människor har förmodligen saker som fyller kroppen utav glädje då man tänker på det i vuxen ålder, och det fanns saker som jag tyckte var mycket roligt och underhållande under mina dagar på pappas kontor. Och det var inte bara att i snabbast möjliga fart fara fram på kontorsstolar, för att sedan snurra på dem tills jag nästan kräktes. Nej, detta var något helt annat.

Som jag tidigare nämnde var kontorslokalen min pappa ägde relativt stor, åtminstone för en liten flicka som inte vet så mycket om världen. Ibland var man ju med mamma eller pappa på kontoret, antingen bara för att hämta något speciellt, eller för att man var sjuk och inte kunde gå till skolan den dagen. Även de gånger man fyllde år under tiden kontoret låg i Norrtull så var det i den lokalen som min och min brors kalas ägde rum. För att komma till saken så skall jag berätta om det bästa med att vara med på jobbet. Det bästa var pappas förråd med kontorsmaterial, där kunde jag spendera lång, lång tid på att plocka på mig diverse kontorsmaterial som jag ville ha med mig hem i en liten påse som jag fick utav någon anställd. Då jag talar om kontorsmaterial så var det främst pennor utav alla dess slag, pappersblock, suddgummin och post-it-lappar i olika färger. Det var nog mer än bara detta som följde med hem i min lilla (men ibland ganska stora…) påse, kategorin kontorsmaterial är ju som bekant mycket bred och ibland damp det nog ner lite tipp-ex och gem, mest för att jag tyckte att det var som julafton inne i förrådet. Även mina vänner som ibland fick följa med till kontoret utav olika anledningar fick drömma sig bort tillsammans med mig i förrådet. Okej, nu överdrev jag självfallet, men kul tyckte nog minsann de också att det var. Tänk hur roligt kontorsmaterial är för ett barn och erövra. Tänk hur kul bara olika typer utav bläck- och stiftpennor var. I vuxen ålder uppskattar man nog inte lika mycket saker som man gjorde då man var ung.

Den största skillnaden idag är nog att det allra mesta jag handlar införskaffas via internet. Jag älskar att handla på internet, och att det finns kontorsmaterial på olika sidor är mycket bekvämt då jag behöver göra beställningar på material hem och till kontoret relativt ofta. Det tråkiga med detta är att jag aldrig igen kommer att få känna den där känslan jag kunde känna då jag gick in i pappas kontorsmaterialförråd och lekte med papper och pennor. Kanske låter det som att jag som barn bara ville ha och ha, men så var inte fallet. Det hela låg i att jag kunde stänga in mig bland massor utav saker som jag inte hade själv. Jag kunde prova olika pennor, skriva på olika papper, ta hem gem och använda till onödiga saker. Ja, det hela var stort och spännande för mig. Jag tror nog minsann att även mina barn skall få tillgång till ett förråd fyllt utav kontorsmaterial i alla dess former.